Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров започна успешно участието си на тенис турнира в зала във Виена, който е от категория АТР 500.

Българинът победи 18-ия в света Карен Хачанов от Русия със 7:6(6), 6:3 на централния корт.

Двамата си размениха пробиви в началото на първия сет. Хачанов направи брейк за 3:1, но той беше върнат тутакси от Димитров. До края на сета нямаше повече точки за пробив и закономерно се стигна до тайбрек.

В него Григор поведе с 3:0 точки, но смяната на половините на корта дойде при 3:3. Българинът получи сетбол при 6:5, но съперникът му го отрази след дълго разиграване. При втората възможност Димитров спечели частта с мощен печеливш удар от форхенд. Той беше аплодиран от своята ложа от мениджъра си Георги Стоименов и физиотерапевта Алгис Христов.

В следващата първата ни ракета проби за 2:0 след двойна грешка на Хачанов. Веднага след това 29-годишният хасковлия затвърди с великолепни начални удари. Григор довърши руснака с втори брейк за 5:1, след което сервираше за победата. Намиращият се на 20-о място в ранглистата Димитров загуби концентрация и допусна връщане на единия брейк, при това на нула. При 5:3 българинът отново подаваше за място във втория кръг. Този път нямаше отпускане - Гришо поведе с 40:0 и ликува още при първия мачбол, когато руснакът прати топката в мрежата.

Победителят завърши с 25 печеливши удари (5 аса) при 18 непредизвикани грешки. Той вкара 64 процента първи сервис и спечели 82 процента от точките при неговото разиграване.

На осминафиналите Димитров очаква победителя от утрешния мач между третия поставен Стефанос Циципас от Гърция и Ян-Ленард Щруф от Германия.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.