Григор Димитров загуби срещу Алекс де Минор (Австралия) със 6:7, 7:6, 4:6 в полуфиналите на турнира по тенис в Антверп (Белгия). Като фаворит на букмейкърите в мача влезе 21-годишният австралиец, който изигра много солиден двубой срещу поставения под номер 4 българин. В първия сет Григор стигна до пробив в шестия гейм и поведе с 4:2. Още в следващия обаче Де Минор стори същото и после се стигна до тайбрек, в който австралиецът бе безпощаден за 7:4 точки.

По идентичен сценарий се разви и вторият сет, в който Димитров отново поведе с 4:2, след като в 7-ия гейм проби подаването на съперника. Австралиецът върна пробива веднага в 8-ия гейм и отново развръзката се реши в тайбрек, в който обаче този път хасковлията доминира със 7:3 т. Третият сет се реши отново след пробиви – първо Де Минор го направи в 7-ия гейм, Григор го върна в 8-ия, но веднага българинът допусна провал при подаването си в 9-ия. След това австралиецът не сбърка и така приключи срещата с 6:4. За титлата в неделя Де Минор ще играе срещу Уго Юмбер (Франция), който в другия полуфинал елиминира британеца Даниел Еванс с 4:6, 7:6, 6:4.

Както БНР съобщи, Димитров ще играе срещу руснака Карен Хачанов в първия кръг на турнира във Виена следващата седмица. На двойки българинът ще си партнира със Стан Вавринка (Швейцария).

Снимка: БТА

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.