След успешното начало на "Ролан Гарос" Григор Димитров се изправя срещу втория си съперник, който е представителят на Словакия Андрей Мартин. Българският тенисист постигна юбилейна десета победа в първия кръг, когато отстрани представителя на домакините Грегоар Барер, а настоящият му съперник Мартин е 102-и в света.

Срещата между двамата е втора от програмата на корт "Симон Матийо". Очаква се той да започне след 13 часа българско време.

Дотук Димитров никога не е играл срещу Мартин. Словашкият тенисист е специалист на червени кортове и именно на "Ролан Гарос" е най-добрият му резултат в турнирите от Големия шлем. През 2016 г. Мартин достига до третия кръг, като по пътя към него отстранява Лука Пуй.

През 2020 г. Мартин има 15 победи и 14 поражения, а 13 от успехите му са постигнати на клей.

Активът на Димитров дотук през сезона е 15 победи и 11 загуби, а в 10-те си мача на червени кортове той има шест успеха.
При победа над Мартин в третия кръг Димитров ще срещне един измежду деветия поставен Денис Шаповалов и Роберто Карбайес Баена.

Снимка: Reuters

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.