Григор Димитров се класира за втория кръг в Откритото първенство на Франция по тенис след 6:3, 6:2, 6:2 срещу местния състезател Грегоар Барер. Досега двамата имаха един мач – тази година на турнира в Монпелие, в който победата бе за французина с 2:1 сета. Този път обаче българинът изигра убедителен мач, в който нито за момент не изпусна контрола на срещата.

Следващият съперник на Димитров ще бъде словакът Андрей Мартин, който спечели с 3:0 сета срещу Жоа Соуза (Португалия) – 7:5, 6:1, 6:2.

Миналата година Димитров стигна до третия кръг в Париж, където отстъпи на шампиона от 2015 година Стан Вавринка (Швейцария) след три тайбрека - 6:7, 6:7, 6:7.

“Вчера дори не успях да тренирам през целия ден. Почти два дни без тенис и трябваше да се нагодя към съперника. Доста бавен корт, топките са тежки, проблеми с ракетите, надявам се вдругиден да съм по-добре с тези неща”, заяви минути след победата пред БНТ Григор.

За времето, в което Димитров се пребори с коронавируса, той каза. “Да, не беше лесно, отне ми малко повече време, но правилната нагласа и позитивизмът ми помогнаха. Още малко ми трябва, за да вляза във формата, в която бях. Усещам лека умора и ми трябват още тренировки.”

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.