Футболният национал Кирил Десподов е заразен с коронавируса COVID-19, съобщи клубният му отбор "Каляри". Според информацията резултатът е отчетен след изследване в България, където нападателят прекарва почивката си.

"Футболистът, който в момента няма симптоми, е започнал периода на предвидената според санитарния протокол карантина, след края на който ще може да се върне в Сардиния и да се включи в дейностите заедно с останалата част от отбора", посочват от италианския клуб.

 

Новината идва малко повече от две седмици преди началото на мачовете в Лигата на нациите. Там България трябва да приеме Ирландия на 3 септември, а три дни по-късно отборът гостува на Уелс.


Възможно е УЕФА да направи промени, ако се прецени, че обстановката в България създава опасности. Обсъждат се различни варианти, като единият е мачът с Ирландия да е на неутрален терен, а другият - да се разменят домакинствата и срещата да е в Дъблин, а вторият двубой помежду им да е в София, уточнява "Дневник".
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.