Резултатите, които Цветана Пиронкова постига на първия си турнир след три години отсъствие от Тура са удивителни сами по себе си, но изглежда и статистиката потвърждава, че те далеч не са случайност.

Бившата първа ракета на България поднесе огромна изненада, елиминирайки десетата в схемата Гарбине Мугуруса във втори кръг. След като бе пробита в първия гейм, тя запази самообладание и бе почти перфектна до края на срещата. Това, че успя да запази подаванията си до края бе ключово. След края на срещата се оказа, че Цвети е тенисистката, която има най-опасен начален удар в цялата надпревара.

Българката е лидер в графите за процент на вкаран първи и втори сервис, който не е бил върнат в игра от посрещача. При първи той е 57%, а при втори положението е дори още по-добре – 63%.

В следващия кръг тя ще се изправи срещу Дона Векич, съобщи "Moreto.net"..

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.