Сушена риба и други екзотични предложения замениха традиционните семки по плажовете на българското Черноморие.

Бърза разходка из плажовете на Слънчев бряг показва, че тази година, в която туризмът ни пострада от пандемията от коронавирус, санитарните изисквания са поставени на видни места. Според наредбите хората трябва да спазват дистанция, а под един чадър могат да се събират най-много двама плажуващи.

Цените на плажа са по-ниски в сравнение с предходни години - 4 лева за чадър, и 4 лева за шезлонг.На плажа традиционно не се допускат домашни любимци.

Традиционните плажни деликатеси – известни като "Аеробика за устата, гимнастика за зъбите, ламбада за езика!" – царевица и гевреци, вече не се радват на предишния небивал интерес. Вместо това почернели от слънцето продавачи предлагат сушена риба със съмнително качество директно на плажа.

Хотелите по морето все още чакат израелските туристи, за да напълнят казината им. Преди седмица страната премахна изискването всеки гражданин, завърнал се от България, да остава под 14-дневна карантина. Израел е ключов пазар за българския туристически бизнес - страната ни беше посещавана от над 300 000 израелски туристи всяка година преди пандемията.

Иначе, за първа година прави впечатлението на множеството румънски туристи, които се наслаждават на българското море.

Не малко са и ромите, които традиционно живеят и работят в европейските страни, но са се върнали в България за почивката си на море, пише "БГНЕС", цитиран от "Радио Варна".

Снимка БГНЕС

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.