БНБ: 10,1 млрд. евро е брутният външен дълг в сектор държавно управление към края на януари

Брутният външен дълг в сектор държавно управление към края на януари 2023 г. нараства с 23% (с 1,885 млрд. евро) спрямо края на януари 2022 година и достига 10,1081 млрд. евро, което представлява 11,2% от БВП, показват данни на Българската народна банка (БНБ). В края на януари 2023 г. брутният...

Екип на Паралел 43

Дестинация България бе представена по време на срещи с полския туристически бизнес в градовете Познан и Гданск

Националното туристическо представителство на България във Варшава, съвместно с почетното консулство на Република България в град Гданск организира и проведе две срещи с представители на местния туристически бизнес и медии в полските градове Познан и Гданск.  

Екип на Паралел 43


„Дeлтa Teĸcтил" нaпycĸaт Бългapия, нaд 500 дyши в Pyce ocтaвaт бeз paбoтa

Eдин oт нaй-гoлeмитe пpoизвoдитeли нa тeĸcтил в Бългapия и ĸpyпeн paбoтoдaтeл в Pyceнcĸa oблacт - „Дeлтa Teĸcтил", пpeĸpaтявa пo-гoлямaтa чacт oт дeйнocтитe cи y нac, cъoбщaвa мecтният в. „Утpo". Πpичинaтa - зa изpaeлcĸия coбcтвeниĸ Dеltа Gаlіl Іnduѕtrіеѕ вeчe нe e...

Екип на Паралел 43

ЕС реши от 2035 г. да се продават само нови коли с нулеви емисии на въглероден диоксид

Държавите от Европейския съюз одобриха окончателно във вторник ключов закон за прекратяване на продажбите на нови автомобили, отделящи емисии на въглероден диоксид, през 2035 г., след като Германия спечели изключение за коли, движещи се с е-горива, предаде "Ройтерс". Одобрението на...

Екип на Паралел 43


Агенция „Ройтерс": Хиляди работници са съкратени през последните месеци в големите европейски компании

Най-високата от десетилетия инфлация и последиците от войната в Украйна принудиха компаниите в цяла Европа през последните месеци да започнат да съкращават персонал или да замразят наемането на нови служители.

Екип на Паралел 43

Екшън aĸтьopът Cтивън Ceгaл ocнoвa фиpмa в Pycия зaeднo cъc cинa cи

Извecтният aмepиĸaнcĸият aĸтьop Cтивън Ceгaл e cъздaл в Pycия фиpмa c нaимeнoвaниeтo "Πeт eлeмeнтa", зaeднo cъc cинa cи Дoминиĸ Caн Poĸo, cтaвa яcнo oт Eдинния дъpжaвeн peгиcтъp нa юpидичecĸитe лицa в Pycия, cъoбщи "Koмepcaнт".  

Екип на Паралел 43

Левон Хампарцумян: Сайтът на служебната власт – достоен за курсова работа на студент

Сайтът, който представи вчера правителство, ще свърши работа на студент за написването на курсовата му работа. Естествено, сайтът ще е най-полезен за тези, които са направили сайта, защото ще вземат някой лев.

Екип на Паралел 43

Експерт съветват: Най-ниска цена не означава най-изгодна

Най-ниската цена не е оптималната за която и да е потребителска група, без значение дали говорим за уязвими хора от гледна точка на доходи, здравословно състояние и пр., за масовия потребител или за бутикови прослойки от обществото с нагласи за по-здравословен начин на живот.  

Екип на Паралел 43


Родният зарзават на пазара може да се смали под 10%, а цената му да скочи

Ново поскъпване на плодовете и зеленчуците, както и по-малко българска продукция на пазара очакват зеленчукопроизводители заради резкия скок на цената на водата за напояване през тази година, обявен от дружеството „Напоителни системи“.

Екип на Паралел 43

Във Варна ще се проведе международен морски презентационен форум „Декарбонизация на морския транспорт – предизвикателства и възможности“

Във Варна ще се проведе международен морски презентационен форум „Декарбонизация на морския транспорт – предизвикателства и възможности“, организиран от Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт, съобщава „.maritime.bg". 

Екип на Паралел 43


Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.