Хотел „Амелия“ в Албена става част от немската верига Maritim

Новият 5-звезден хотел във ваканционно селище „Албена“, носещ името на първата жена, прелетяла Атлантическия океан Амелия Еърхарт, става част от най-голямата немска верига хотели Maritim. 

Екип на Паралел 43Министърът Димитров обсъди общи действия за утвърждаване на бранд България с летищните оператори на София, Варна и Бургас

Министърът на туризма д-р Илин Димитров се срещна с летищните оператори на София, Варна и Бургас, за да обсъдят общи действия за промотирането на дестинация България. Той разговаря с изпълнителния директор на столичния летищен оператор „СОФ Кънект“ Хесус Кабайеро и Димитър Биков,...

Екип на Паралел 43

Няма желаещи да закупят кораба „Вера Су"

Корабът "Вера Су", който заседна преди година край каварненското село Камен бряг, днес трябваше да бъде продаден на търг с явно наддаване във Варна, но нито една фирма не е внесла документи за участие в търга.  

Екип на Паралел 43

Природният газ може да поевтинее с 32 на сто следващия месец

През следващия месец природният газ може да поевтинее с близо 32 процента и да струва около 240 лева за мегаватчас. Това каза изпълнителният директор на дружеството "Булгаргаз" Деница Златева по време на общественото обсъждане на цените в енергийния регулатор. Основната причина е, че от...

Екип на Паралел 43

От днес ЕНЕРГО-ПРО предлага изнесени офиси във Варненско и Търновско в периода 26 септември – 11 октомври

Есенният етап от кампанията Изнесени офиси на ЕНЕРГО-ПРО започва от днес. Новият график включва градове от областите Варна и Велико Търново – Провадия, Дългопол, Долни чифлик, Полски Тръмбеш, Стражица, Павликени.     

Екип на Паралел 43


Министерството на иновациите и растежа: 43 проекта за инвестиции за почти 2 млрд. лв. са в процес на сертифициране

По данни на Министерството на иновациите и растежа /МИР/ в Българската агенция за инвестиции в момента има 43 проекта за инвестиционни намерения за близо 2 млрд. лв.

Екип на Паралел 43

Министър Илин Димитров: За първото полугодие на 2022 г. близо 60 хил. италиански туристи са посетили България

Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе редица двустранни срещи в рамките на Шестата глобална конференция за винен туризъм на Световната организация по туризъм към ООН в Алба, Италия.  

Екип на Паралел 43

Зам.-министър Надя Христова подписа нови 144 договора за 14.5 млн. лв., свързани с енергийната ефективност

„Договорите, които подписвам, са втората част от безвъзмездната финансова помощ по процедура „Възстановяване на малки и средни предприятия чрез подобряване на енергийната ефективност“. Общата стойност по тази процедура от Оперативна програма „Иновации и...

Екип на Паралел 43

Удължават срока на концесията на летищата във Варна и Бургас

Правителството прие отправеното от концесионера „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД мотивирано предложение за изменение на договора за концесия на летищата в Бургас и Варна, с което срокът на концесията се удължава с 5 години - до 10 ноември 2046 година.  

Екип на Паралел 43


"Булгаргаз" с търгове за втечнен газ за ноември и декември, готви и за 10-годишен период

„Булгаргаз" обявява търгове за втечнен газ както за краткосрочен, така и за десетгодишен период, обяви изпълнителният директор на "Булгаргаз" Деница Златева.  

Екип на Паралел 43

ЕНЕРГО-ПРО изгради фотоволтаична електроцентрала за месопреработвателното предприятие Тандем-Попово

"Тандем-Попово" е предприятие за добив и преработка на червени меса и за енергийните цели на своята дейност по производство на месни продукти се довери на опита на ЕНЕРГО-ПРО за проектиране и изграждане на фотоволтаична електроцентрала.

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.