Стефан Денков

Декарт и Монтен влязоха в избираемата матура по философия

Философско есе върху фрагменти от възгледите на Декарт и Монтен беше основната задача на избираемата матура по философия като общообразователен предмет, която се проведе днес.

Екип на Паралел 43

БДЖ ще подари пътуване на децата с атракционна мотриса за 1 юни

На 1-ви юни БДЖ ще предостави възможност за всички желаещи деца да се повозят на атракционна мотриса, която е част от музейното наследство на железопътния превозвач. Мотриса 19.001 се използва за наемане от клиенти за частни пътувания, за заснемане на филмови продукции и клипове, като за първи...

Екип на Паралел 43

Най-добрите шеф-инструктори споделят тайни от кухнята с варненци

Най-добрите шеф-инструктори, подготвящи младите надежди за световната кулинарна сцена, ще споделят тайни от кухнята с професионалисти и любители. Шеф-готвачите Хю Бутен, Станислав Кубарев и Калоян Колев започват да разкриват кулинарни тънкости и модерни техники от цял свят в поредица от мастър...

Екип на Паралел 43

Министърът на туризма: Бежанците от Украйна трябва да започнат работа

Час по-скоро бежанците от Украйна трябва да бъдат интегрирани. Тоест, да влизат на българския пазар на труда и да започват да живеят като всички останали – трудейки се да живеят, да получават заплата и да живеят в България.  

Екип на Паралел 43Местните данъци и такси отново ще могат да се плащат в пощата

„Български пощи“ възстановяват приемането на плащания за местни данъци и такси, съобщиха от пресцентъра на националния пощенски доставчик. Списък на пощенските станции, в които може да се извърши плащане, е наличен в сайта на дружеството.  

Екип на Паралел 43

Колко е важно да бъдем учтиви - на това ни учи детската книжка „Маргаритка и вежливите думички“

На пазара вече може да откриете „Маргаритка и вежливите думички" – поучителна, но и много весела приказка, в която най-малките сред нас научават, че красивите думички крият истинска магия в себе си. Те могат да бъдат наш най-добър приятел, да разрешат всяка ситуация и да победят...

Екип на Паралел 43


На 30 май откриват монумент на Шарл Азнавур във Варна

Фондация „Азнавур“ и Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ - Варна канят всички желаещи да споделят вълнението, вдъхновението и еуфорията, свързани с церемония по откриване монумент, посветен на великия артист, филантроп, писател, дипломат, наш сънародник,...

Екип на Паралел 43

Иван Френкев застава начело на КЗП

Правителството прие решение, с което освобождава Димитър Маргаритов като председател на Комисията за защита на потребителите, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Освободени са също членовете на Комисията – Константин Арабаджиев и Константин Райков.  

Екип на Паралел 43


Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.