Пламен МинасовСтуденти от ИУ се срещнаха със съдия Ширванян от Административен съд - Варна

Повече от час и половина продължи днес срещата – дискусия на съдия Марияна Ширванян от Административен съд – Варна със студенти IV курс „Съдебна администрация“ и „Публична администрация“ от Икономически университет – Варна.

Екип на Паралел 43


Директорите на училищата ще решават за дистанционното обучение

Училищата ще могат да преминават към обучение в електронна среда от разстояние след разрешение от министъра на образованието и науката, по предложение на ръководителите на образователните институции, предвижда нова заповед, съобщават от МОН.  

Екип на Паралел 43

Правителството отговори на президента за бюджета

Законопроектът за държавния бюджет за 2021 е съгласуван без забележки от Администрацията на президента, съобщиха от Министерството на финансите. Позицията дойде в отговор на критиките на държавния глава Румен Радев. Правителството не определя като разточителен бюджета, с тези думи вицепремиерът...

Екип на Паралел 43

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе извънредно онлайн заседание

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) проведе онлайн заседание, свикано от заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова.

Екип на Паралел 43

Полициягта във Варна регистрира двама нарушители на Covid - карантината

За днешния ден, служители на ОД на МВР – Варна са извършили 304 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови дестинации. Установени са две нарушения, има образувано...

Екип на Паралел 43

Промени в афиша на Куклен театър - Варна

От Куклен  театър Варна съобщиха, че се налага промяна в програмата за месец ноември. На 1 ноември ще се играе "Сиводрешко и Бързобежко", а не обявеното в програмата детско представление "Кривото пате".  

Екип на Паралел 43

Варненци отдавна са разбрали, че духът е важен, затова преди век с въодушевление са участвали в създаването на своя театър

- Екипът на ДТ „Стоян Бъчваров“ е щастлив, че именно Никола Вандов пише летописа за 100-годишния му юбилей. Няма друг български театровед, съхранил в толкова летописи историята на българския театър, колко издания станаха вече?  

Екип на Паралел 43


Чехия забранява влизането на чужденци до 3 ноември

Властите в Чехия отново затвориха границите и ограничиха свободното придвижване по територията на страната. Причината е рекордният ръст на новозаразените в рамките на едно денонощие – 15 000 човека, съобщава агенция "АТОР".  

Екип на Паралел 43

Над 50% срив на посещенията от чужденци у нас през септември

През септември 2020 г. посещенията на чужденци в България са 563.7 хил., или с 56.2% по-малко в сравнение със септември 2019 година, съобщават от Националния статистически институт - Териториално статистическо бюро - Североизток.    

Екип на Паралел 43

РЗИ-Варна търси лекари за COVID - отделенията

Регионална здравна инспекция във Варна търси лекари, които да работят в лечебни заведения за болнична помощ на територията на област Варна в структури за лечение на пациенти с COVID-19 в неусложнено състояние. Това гласи обява, публикувана в сайта на РЗИ днес. От здравната инспекция съобщават, че...

Екип на Паралел 43

Над 60 студенти участваха в турнира по плуване за купата "8 декември"

Над 60 студенти от пет университета се включиха в турнира по плуване за купа „8-ми декември“, съобщиха от дирекция „Спорт“ към Община Варна. Състезанията се проведоха на открития плувен басейн "Юлиян Русев".  

Екип на Паралел 43

Засадиха 60 дръвчета във варненския район „Възраждане“

60 дръвчета бяха засадени в междублоковите пространства в IV микрорайон в кв. "Възраждане". На финалната права са и дейностите по облагородяване на района. Обновени са съществуващите и са изградени нови паркоместа, пешеходни пътеки между жилищните кооперации, кътове за отдих, нова...

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.