14 души са били ранени вчера при стрелба, открита по време на погребение в Чикаго, съобщи полицията, предаде "Франс прес".

Към 18,30 часа местно време е открита стрелба от кола по хора, събрали се на погребение, които отвърнали на огъня със стрелба по автомобила. Това каза Ерик Картър от чикагската полиция.

Колата след това е катастрофирала, а водачът и пътниците в нея са избягали.

Тази нова стрелба в града, където насилието е ендемично в някои квартали, е извършена в момент, когато президентът Тръмп казва, че ситуацията там е "по-зле от Афганистан". Той заплашва да изпрати федерални агенти в някои управлявани от демократи градове, за да се справи с нарастването на престъпността, уточнява БНР.

"Няма да оставим да пропаднат Ню Йорк, Чикаго, Филаделфия, Детройт и Балтимор", заяви той и обвини хората на ръководни длъжности в тези градове, че не предприемат действия срещу престъпността.

Кметовете демократи на Портланд, Сиатъл, Чикаго, Атланта и Вашингтон изпратиха писмо на министъра на правосъдието, за да изразят възражения срещу едностранно разполагане на федерални сили в техните градове.

Снимка: АР

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.