Международният музикален фестивал „Варненско лято“ влиза в септември с модула „На границата с класиката“. На 3 септември от 19 ч. в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център, големите звезди на българския джаз, събрани от Антони Дончев в All Star Big Band, идват във Варна, за да празнуват 60-годишния юбилей на маестрото на барабаните Христо Йоцов. В състава на бенда са включени Димитър Льолев -алт саксофон, Денис Попстоев - алт саксофон, Арнау Фаррас - тенор саксофон, Владимир Кърпаров - тенор саксофон, Венелин Георгиев - баритон саксофон, Михаил Йосифов - тромпет, Мартин Ташев - тромпет, Тодор Бакърджиев - тромпет, Георги Стойков - тромпет, Велислав Стоянов - тромбон, Божидар Василев - тромбон, Иван Мелин - тромбон, Димитър Стоев - тромбон, Борис Таслев - контрабас, Шибил Бенев - китара, Цоньо Цветков - конги, Христо Христов - корна и Антон Апостолов - корна.

Всички участници са ентусиазирани от идеята да представят популярни композиции на Христо Йоцов и най-новите негови пиеси. В дългогодишната си творческа кариера Йоцов е отделил специално място на бендовия репертоар. В периода 1982 – 1989 той е барабанист и аранжор на Биг бенда на БНР, под ръководството на Вили Казасян, за който оркестър има над 150 аранжимента и собствени композиции, които са записани и са в музикалния фонд на БНР. В тези записи фигурират имената на най-изявените български джаз и поп изпълнители.

В настоящия проект Христо Йоцов е събрал съзвездие от български джаз музиканти, а в програмата са включени негови пиеси, писани през годините, както и съвсем нови композиции, създадени специално за случая. Христо Йоцов и Антони Дончев са представяли знакови концерти в програмите на ММФ „Варненско лято”.

Те създават заедно през 1985 легендарната „Акустична версия“, водещата формация на българския джаз, печелят редица музикални награди. Концертите им и сега са сред най-търсените от почитателите на свободната музика у нас - магнетични, зареждащи публиката с енергията на едно голямо артистично партньорство, стъпило върху класическото майсторство, пише "Live.Varna.bg".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.