Снимка Хари Касабов

Varna Channel Cup предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което 36-те участващи екипажи влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални гонки море-езеро. Цветните спинакери ще се опънат днес общо три пъти, а най-удобните места за наблюдение са Аспарухов мост, южния бряг на Аспарухово и Морска гара, където е финишът, съобщи Радио Варна.

Първият състезателен сигнал беше даден точно в 10:15 мин. при слаб вятър - около 7 възла, който обаче постепенно се засилва в хода на надпреварата. В зависимост от времето се очаква този състезателен ден да приключи в ранния следобяд. След вчерашните, проведени две гонки тип Windward-Leeward (Банан) при слаб вятър от S-SE водачи бяха водачи във временното класиране по класове са екипажите на LZ yachting 1991 (Лъчезар Братоев, ЯК ЛЗ яхтинг 1991) в ORC A, Wasabi (Валентин Нколов, ЯК Черноморец Бургас) в ORC B, Blossom (Борислав Колев) в ORC C, Mint&Milk (Калин Георгиев, ЯК Кап. Г. Георгиев Порт Варна) в ORC P и Chockolate (Франсоа Бопп, CN Pully Switzerland) в IRC. Главен съдия на събитието е румънецът Козмин Андроник, а председател на протестната комисия Проф. Камен Фильов.

Регатата се организира от яхт клуб ЛЗ яхтинг 1991 и СК Ултрамарин, под егидата на Община Варна и е част от честванията Варна – 100 години морски курортен град.

Седмото издание на Varna Channel Cup приключва утре, а официалното награждаване на победителите се очаква около 17:00 ч. на Морска гара – Варна.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.