Севернокорейският лидер Ким Чен-ун определил отношенията си с Доналд Тръмп като „фентъзи филм“ според издателите на предстояща книга за американския държавен глава, която разкрива кореспонденцията между двамата лидери, предаде АФП.

В новата си книга журналистът Боб Удуърд си е набавил 25-те непубликувани досега писма между двамата държавни ръководители, съобщава издателство „Саймън енд Шустър“.

В тези писма „Ким описва взаимоотношенията между двамата лидери като достойни за „фентъзи филм“ докато лидерите водят невероятен дипломатически танц“, заяви издателят в страницата на книгата в Амазон.

Книгата със заглавие „Ярост“ излиза на 15 септември. Тя е продължение на „Страх: Тръмп в Белия дом“, която беше публикувана през 2018 г.

Доналд Тръмп и Ким Чен-ун са се срещнали 3 пъти, като първата им среща на върха беше през юни 2018 г. в Сингапур. Преговорите им за денуклеаризация на КНДР обаче са в застой след провала на втората им среща в Ханой през февруари 2019 г.

Това обаче не попречи на американския президент редовно да хвали отношенията си с лидера на Северна Корея, като стигна дотам да каже, че двамата били влюбени.

„Той ми писа красиви писма, прекрасни писма. Влюбихме сме един в друг“, каза през септември 2018 г. Тръмп пред свои поддръжници.

Боб Удуърд е известен с разкритията си за скандала Уотъргейт, който доведе до оставката на президента Ричард Никсън през 1974 г.

Тръмп многократно се опита да дискредитира предишната посветена му книга от Удуърд, наричайки я „майтап“ и „измама“. През януари обаче Тръмп заяви по Фокс нюз, че е позволил на Удуърд да го интервюира за новата книга, и го нарече „много, много добър журналист“, съобщи БТА.
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.