Окръжната прокуратура в Добрич ръководи започналото разследване на инцидент с джет, при който е загинала млада жена. На място е следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Добрич. Образувано е досъдебно производство.

Инцидентът е станал в събота в морето източно от централния плаж в Балчик. Сигнал за него е подаден на спешния телефон 112 на 22 август вечерта.

47-годишният Красимир Н. управлявал собствения си джет, на който се е возела 27-годишната А.Б. Попаданали в мрежите на рибарски талян, който не бил обозначен.При преминаването през мрежите  пада и загива на място 27-годишна А.Б. 47-годишният Красимир също е пострадал. Настанен е в болница. Животът му е извън опасност.

Днес следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Добрич е извършил оглед на местопроизшествието. Джетът е изваден от морето. Установено е, че талянът започва от края на буната и продължава на около 90 метра навътре в морето. Изпратено е запитване в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури за собственика на таляна, на който липсват задължителни маркировки и обозначения. Разпитват се свидетели, които са видели инцидента на централния плаж в Балчик.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.