С много слънце започва новата седмица. Жега ще бъде и днес. Максималните температури ще са между 27° и 32°, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще е 3 бала, на юг - 4 бала.

Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. Разкъсаната и предимно средна и висока облачност от нощта в повечето райони ще се запази и ще е почти тихо. С по-значителни временни увеличения на облачността над Южна България, но само на отделни места, главно в планините, ще превали. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над масивите в Южна България, но само на отделни места слабо ще превали. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

С много слънце и усмивки ще започне и учебната година. Температурите във вторник, 15 септември, ще ударят и надхвърлят 30 градуса. В сряда също ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб източен вятър, в Източна България до умерен, от изток-североизток. В четвъртък обаче облачността от запад-югозапад ще се увеличава, ще бъде висока и средна. Вятърът ще отслабне, на места временно и ще стихне. Температурите ще останат без съществена промяна. Но към края на седмицата се очаква захлаждане, съобщи “standartnews.com”.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.