Земетресение разтърси гъсто населения Ню Йорк тази сутрин (местно време), обяви Геофизичният институт на САЩ. А местни жители по Източното крайбрежие на страната разказват, че са усетили грохот, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Сеизмолозите посочват, че по предварителни данни трусът е с магнитуд 4,7 с епицентър близо до град Лебанън в щата Ню Джърси [на около 70 км. от Манхатън]. Противопожарната служба на Ню Йорк съобщи, че по първоначални данни няма щети.

В центъра на Манхатън обичайната какофония от трафика се засили, като шофьорите надаваха клаксони по разлюлелите се улици. Някои жители на Бруклин съобщиха, че са усетили разклащане на сградите.

Жители на в Балтимор, Филаделфия и други разположени в близост градове също съобщават, че са усетили треперене на земята.

Губернаторът на Ню Йорк Кати Хоукъл написа на страницата си в социалната мрежа „Екс“, че в момента се прави оценка на въздействието на труса и възможните щети.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.