Хеликоптер е паднал край село Гърмен, намиращо се недалеч от град Гоце Делчев. За момента няма информация за пострадали и какъв е хеликоптерът, съобщи БГНЕС.

Няма връзка с пилота и не е ясно къде точно е паднала машината.

Kъм мястото на катастрофата са изпратени линейки от Благоевград и Гоце Делчев.

От МВР заявиха за NOVA, че нямат данни за паднал хеликоптер. При тях има информация само за малък летателен апарат, с който тази сутрин е загубена връзка.

От Министерството на транспорта обясниха, че държавните хеликоптери не се вписват в определението "малък летателен апарат", нямат и данни за какъвто и да е инцидент.

Загубен е сигнал с хеликоптер от гражданската авиация, пръскал срещу вредители. Това съобщиха малко по-късно от Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП). От там уточниха, че това е частен хеликоптер, нает от предприятието за пръскане срещу борова процесионка, допълва БТА.

На територията на община Гърмен няма данни за паднал хеликоптер, каза кметът на общината Феим Иса.

Задействана е процедура за локализиране на хеликоптера, отбеляза директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград комисар Валентин Василев.

На 18 септември вечерта хеликоптерът е кацнал в с. Сатовча. На следващия ден е извършил пръскане в района на с. Сатовча и с. Гърмен. На 20 септември е пръскал в посока с. Гега. Прибрал се е в с. Гърмен, където авиаторите са нощували в сградата на държавното горско стопанство, обясниха от ЮЗДП.

Днес около 7:30 часа сутринта хеликоптерът е излетял от с. Гърмен, за да се прибере в базата в Пловдив. Няколко часа по-късно се губи връзка с летателния апарат, посочиха от ЮЗДП. Преди два часа е трябвало да е в Цалапица, допълниха от предприятието.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.