Берое загуби гостуването си в Скопие на ТФТ със 75:80. Това беше трети последователен двубой за старозагорци през настоящата седмица и общо четвърти в турнира за Балканската лига.

За разлика от последните три двубоя днес старозагорци влязоха далеч по-трудно в срещата. Домакините реализираха няколко много добри нападение и закономерно към средата на частта водиха с 12:6. Изоставането видимо стресна "зелените" и в следващите минути те показаха една от силните си страни. Здравата защита и силното нападение направиха възможна серия от 16:0. Това позволи на беройци още в края на първата част да поведат с 10 пункта пред тима от Скопие - 22:12. След този рейд Берое отново влезе в дупка и до края на частта авансът на тима беше стопен до резултат 19:23.

Втората четвърт стартира с два коша за ТФТ. След тях старозагорци отново успяха да поведат с 8 пункта. В средата на частта северномакедонският тим отново обърна развитието на играта. ТФТ първо изравни, а след това и поведе. След неуспешно нападение за гостите и мълниеносна контра тимът от Северна Македония отбеляза две точки, с които затвори първата част в своя полза - 40:38.

В по-голямата част от третата част Берое беше догонващ в резултата. В тези минути точността при стрелбата от дистанция изневери на "зелените", което ограничи точковия актив на старозагорци в тази трета четвърт до 16 пункта. Беройци компенсираха с малко по-съсредоточена и агресивна игра в отбрана. Това ограничи домакините до 17 отбелязани точки - 57:54.

Берое опита да обърне резултата и да излезе напред още в началото на последната част. Вместо това обаче домакините от ТФТ тръгнаха със серия от 4:0. "Зелените" върнаха две точки, но малко след това с нова тройка северно македонците отново дръпнаха напред. Играчите на Берое обаче за пореден път показаха, че не се предават лесно.

След прекъсване на Любомир Минчев 4:50 минути преди края старозагорци се върнаха на игрище с коренно различно настроение. За кратко "зелените" намалиха пасива си на 3 точки, което направи мисълта за успех съвсем реална. Тройка за ТФТ точно 90 секунди преди края на практика предреши развоя на мача. До края времето на беше достатъчно за беройци и те загубиха със 75:80.

За българския тим се отличи Рейкуон Мичъл с 23 точки, а 16 точки и 8 борби добави Седариан Рейнс. С по 10 точки завършиха Кейлъб Бишъп (8 борби) и Брейди Роуз. За домакините 25 точки вкара Тайрън Харис, а 24 - Лейчлън Андерсън.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.