Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената* авиокомпания в Европа, допълни с трети самолет своята модерна база във Варна. От 24 юли превозвачът стартира и 8 нови маршрута от морската столица до Атина, Барселона, Брюксел, Залцбург, Франкфурт, Нюрнберг, Карлсруе/ Баден-Баден и Хановер. Заедно с откритата на 17 юли дестинация Прага прекрасните ново стартирали маршрути на Wizz Air от Варна този месец стават 9. За да отпразнуват чудесния повод, днес екипът на летище Варна и кабинният екипаж на Wizz Air посрещнаха тържествено кацането на първия полет от Атина.

Новият, трети самолет, който Wizz Air базира във Варна, е Airbus A320. Той ще обслужва общо 21 маршрута до 12 държави от морската столица. С новите 4, целогодишните маршрути от Варна до Германия стават общо 9: Берлин, Кьолн, Дортмунд, Хамбург, Меминген, Франкфурт, Хановер, Нюрнберг и Карлсруе / Баден-Баден. Освен най-голям входящ туристически пазар за регион Варна, Германия е и държавата, в която живеят най-много българи извън България. Друго предимство на новите дестинации е свързаността, която те предлагат. Дестинация Франкфурт Хан осигурява бърз достъп не само до редица градове в Западна Германия, но и до Белгия, Люксембург и Франция; Карлсруе / Баден-Баден до Франция и Швейцария, а Брюксел Шарлероа – до Франция и Люксембург.

Улрих Хеппе, Главен изпълнителен директор на Фрапорт България

„Решението на екипа на Wizz Air да разшири присъствието си във Варна е прекрасна новина за летището и добавянето на 9 нови целогодишни дестинации е истинско постижение за нас. Богатият избор от 21 целогодишни маршрута от летище Варна на атрактивни цени разгръща изключителни възможности не само за любителите на пътешествия до красиви, известни със своето културно богатство европейски градове, но и за всички българи, които работят, учат или живеят извън България.“

Билетите за новите дестинации са вече в продажба на супер цени на wizzair.com и в мобилното приложение на авиокомпанията, като тарифите започват от едва 37.99 лева**. Wizz Air остава силно ангажирана с българския пазар и морската столица и предоставянето на все повече атрактивни услуги на изгодни цени за местните си пътници. Новият самолет и новодобавеният капацитет от 140 000 места годишно ще допринесат допълнително за развитието на българския авиационен пазар и за създаването на над 30 нови директни работни места с Wizz Air.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.