Силна експлозия е станала в търговски център в румънския град Ботошани, съобщиха от Главния инспекторат за извънредни ситуации на Румъния, цитиран от БТА. 12 души са ранени. Активиран е така нареченият “червен план” за намеса.

Ранените са с различни по степен изгаряния, предимно в горната част на тялото. Четирима от пострадалите са в тежко състояние, двама от тях са интубирани и ще бъдат откарани с въздушна линейка в спешна болница в Букурещ.

От Яш и Галац са изпратени два хеликоптера на Спешната помощ СМУРД (SMURD). Трети хеликоптер потегли от Букурещ към мястото на инцидента.

В момента на експлозията в сградата е имало 120 души - служители и клиенти. На мястото са пристигнали линейки и мобилна реанимация, както и пожарни коли. Създадени са и спасителни издирвателни екипи, които да проверяват за блокирани хора.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.