В наистина оспорвано творческо състезание Детското жури в състав: Валерия Добрева, Йоана Василева, Моника Атанасова, Славея Минчева и Сава Георгиев, връчи своята специална награда на Теодор Стоянов 3. клас ОУ“Ангел Кънчев“ за неговата уникална приказка в рими – „Щастливото кенче“.

Отличените четири творби от професионалното ни жури в състав: Милена Ташева – редактор в издателство „Сиела“, Магдалена Маркова – ръководител на литературен клуб „Касталия“ и Росица Димитрова – преподавател по БЕЛ са:

Първо място – Боян Николаев Тасев – 5. клас, ОУ“Цар Симеон I” , “Приятели от бунището“;

Второ място - Матея Иванова Грошева - 6. клас МФЛВ „Шарл Перо“, „Малкият голям Камъчко“;

Трето място - Стефания Димитрова Милева – 7. клас СУ „Гео Милев“, „Замърсената река“;

Специална награда – Мартин Александров Ташев - 1. клас ОУ „Петко Р.Славейков“, „Пътешествието на Сокичко“.

Наградените участници получиха книжни и приказни подаръци, а всички участвали – грамоти и почерпка.
Поради големия интерес към конкурса и изключително трудния избор, журито отличи още 10 участника, чиито произведения ще бъдат публикувани на сайта на МЛФ Варна Лит, за да зарадват възможно най-много читатели.

Фокусникът Паскал Паскалев - два пъти полуфиналист в шоуто ''България търси талант'', беше изненада за всички присъстващи.

Благодарим на всички участници за положения труд, творческия устрем и отговорното отношение към природата и заобикалящата ни среда!

През лятото ще четем приказките – победители на автобусните спирки пред Община Варна и в сайта на организацията, а следващата учебна година 26 варненски училища ще посрещнат учениците си с кошове за разделно събиране на отпадъци.

Проект „Зелени приказки“ се реализира благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за нашето утре“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи” и Български дарителски форум.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.