Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин заяви, че "незабавно" ще разпореди спиране на огъня и започване на мирни преговори, ако Киев изтегли войските си от областите Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, и се откаже от амбициите си за присъединяване към НАТО, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Ще направим това незабавно", подчерта Путин в реч пред руското Mинистерство на външните работи. "Естествено, в същото време гарантираме безпрепятственото и безопасно изтегляне на украинските части и формирования", допълни президентът.

Путин представи позицията си ден след началото на срещата на върха на Г-7 в Италия и в навечерието на форум за мир в Украйна, който ще се състои в Швейцария с участието на около 80 държави и организации. Русия, която не бе поканена, казва, че срещата на върха в Швейцария е загуба на време.

Руският държавен глава днес подчерта, че предложението му има за цел "окончателно решаване" на конфликта, а не просто неговото "замразяване".

Другите искания за мир, които Путин изброи, включват установяването на неядрен статут на Украйна, налагането на ограничения на военните ѝ сили и защитаване на интересите на рускоговорящото население на страната.

Тези точки трябва да станат част от "фундаментални международни споразумения" и всички западни санкции срещу Русия трябва да бъдат отменени, каза още Путин.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.