Код жълто за силни пориви на вятъра, на места със скорост над 80 км/ч, е в сила днес в цялата страна. В западната половина предупреждението е и за значителни валежи, като в югозападните райони опасността е от втора степен - код оранжево. Количествата на валежите там ще достигат около 50 л/кв.м.

През първата половина на деня слънцето бързо ще се скрие ще започне да вали главно в Западна и Централна България, след обяд предимно в Източна. На места в югоизточните райони ще има и гръмотевици.

Ще бъде много ветровито с временно силен вятър от югозапад, който в северозападните райони от страната и в западната част от Горнотракийската низина ще се ориентира от северозапад. По-късно през деня валежите постепенно ще спират.

Максималните температури ще са между 21° и 26°, по-ниски на места в Западна България.

И в планините облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, който над 1800 метра ще преминава в сняг. Температурите ще се понижат, максималните по високите върхове ще са около 2-3°.

В планинските курорти – от 8° на Алеко до 14-15° в Банско и Добринище. Ще бъде много ветровито със силен, временно бурен югозападен вятър, който след обяд също ще се ориентира от северозапад.

В сряда вятърът ще отслабне. Сутринта ще бъде твърде хладно, но през деня ще бъде слънчево, бързо ще се затопли и максималните стойности ще са между 18° и 23°. В четвъртък затоплянето ще продължи. Ще преобладава слънчево време, на места със сутрешни мъгли. В петък и събота отново се очакват валежи и захлаждане, съобщава "standartnews.com".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.