При специализирана полицейска операция, в с. Дъбравино, са задържани двама мъже - на 40 години от с. Духловец и на 31 години от с. Здравец. Това дъобщиха от ОД на МВР - Варна В автомобил, управляван от 41-годишният мъж, е намерена и иззета раница с няколко пакета, съдържащи бяло кристално вещество. Установено е, че се касае за 2733,72 гр метамфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Варна. Двамата мъже са задържани, повдигнати са им обвинения.

Затова днес, 16.11.2020 г., по искане на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура във Варна, съдът задържа под стража А. М., 41-годишен и А. Я, 31 годишен. Те са обвиняеми по досъдебно производство за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери.

Три дни по-рано, на 13.11.2020 г., на входа на с. Дъбравино, при полицейска операция са задържани две лица с притежание на 2733.72 грама метамфетамин. Повдигнато им е обвинение по чл. 354а ал.2 от НК. Установено е, че А. Я. е съден за такова престъпление и е изтърпял наказанието си през септември 2020 г. Предходната му съдимост обуславя квалификацията опасен рецидив.

Ако бъде признат за виновен, за държането на наркотици в големи размери, А. М. може да получи наказание лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от десет хиляди до петнадесет хиляди лева. Ако бъде признат за виновен, А. Я., който е действал при условията на опасен рецидив, може да получи наказание лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева.

Разследването по делото продължава.Операцията е реализирана със съдействието на криминалисти от ОД на МВР - Шумен.

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.