Хиляди варненци излязоха с гневни коментари в социалната мрежа, където се заканват на самоволно настанилите се в палатковия лагер пред сградата на община Варна, съобщава вестник „Монитор“. Хората коментират, че тези палатки е по-добре да се опънат на тротоарите пред общината, вместо на булеварда.

Протестиращите са издигнали палатков лагер преди няколко дни, което е принудило хиляди варненци да променят маршрутите си до работа, а акцията е нарушила и организацията на автобусите на общинския превозвач „Градски транспорт“.

Поради затваряне на кръстовището на бул. „Осми Приморски полк“ и бул. “Сливница“, маршрутите на автобусите са били променени, а това допълнително е нагнетило напрежението.

За да внесе яснота по въпроса кой какво е направил за Варна през годините, с коментар излезе и известният независим варненски сайт” barometar.net”, който попита в прав текст читателите си - „Какво направиха за Варна: Костов, царя, Станишев, Борисов и Иван Портних, и коментира, че неблагодарността е типична черта от характера на българина.

„По време на правителствата на първите трима Варна бе забравена тотално – нямаше ремонти на улици и булеварди, Ларгото тънеше в мизерия, тротоарите бяха като след война, детските градини не достигаха. Нула инфраструктурни проекти и безвремие, в което Кирил Йорданов сладко управляваше“, напомня изданието. Според авторите му едва през 2013г. новият кмет Иван Портних е осигурил пари за реновирането на три ключови булеварда – „Владислав“, „Сливница“ и „Цар Освободител“, след което е било ремонтирано Ларгото на града, Двореца на културата и спорта, и Юнашкия салон.

„Обновиха 230 детски площадки, ударно се ремонтираха улици, оправиха се тротоари, които не бяха ремонтирани 40 години, построиха се детски градини, училищата се ремонтираха основно. Варненци само можеха да мечтаят, че това ще се случи при управлението на Костов, царя или Станишев! Каква подкрепа щеше да получи Иван Портних от тези тримата – никаква!“, категорични са от сайта barometar.net. Оттам са категорични, че свършеното от кмета Портних остава за варненци, независимо, че е имало и пропуски, и недоволство от работата му.

„Свършеното от правителството се вижда, свършеното от Иван Портних и екипа му се вижда, и трябва да си черен неблагодарник, за да го отречеш“, изтъква изданието, цитирано от “Днес+”.

.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.