Варна отбеляза 135 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Пред паметната плоча на Александър Батенберг, поставена на сградата на Държавен архив - Варна, бяха положени венци и цветя в знак на признателност.

На церемонията присъстваха кметът на Варна Иван Портних, вицеадмирал Емил Ефтимов, началник на отбраната, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, председателят на Общинския съвет г-н Тодор Балабанов, генералният консул на Руската федерация г-н В. Клеманов, заместник-областният управител г-н Илиян Карагьозов, заместник-кметът г-н Коста Базитов, евро депутатът г-н Емил Радев, генералният консул на Руската федерация Владимир Климанов, народни представители, представители на Областна администрация, граждани.

Пред паметната плоча, бе положен венец и от името на министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Традиционно събитието уважиха командирите на военните формирования от Варненския гарнизон и началниците на отдели и сектори в щаба на Военноморските сили.

Поради ограниченията, наложени от епидемиологичната обстановка, по време на събитието бяха спазени всички изисквания на Министерството на здравеопазването, съобщи "Live.Varna.bg".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.