Френският президент Еманюел Макрон ще се срещне в понеделник с германския канцлер Ангела Меркел в Мезебург, край Берлин, съобщи Франс прес.

Двамата ще обсъдят възстановителния план за ЕС, предложен от Еврокомисията за преодоляване на икономическите последствия от коронакризата.

По темата Макрон беше в Хага за разговори с нидерландския премиер Марк Рюте, който заедно с колегите си от Австрия, Швеция и Дания е против раздаването на помощи за най-силно засегнатите от кризата държави в Южна Европа. „Пестеливата четворка“ се застъпва за отпускането на заеми.

След разговорите в Хага Макрон и Рюте обявиха, че са постигнали напредък, но не дадоха повече информация, съобщи БНР.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.