18 души са загинали и седем са в неизвестност в Югозападна Япония, където проливните дъждове доведоха до излизането на реки от коритата им. Това активизира свлачища и наводнения, съобщи с японската обществена телевизия, цитирана от ТАСС.

Един човек е хоспитализиран и е в тежко състояние. Повечето от жертвите са хора от старчески дом в префектура Кумамото, който беше залят от придошла река. Над 200 души получиха препоръки или заповеди за евакуация в префектурите Кумамото и Кагошима. Над 6000 домакинства в Кумамото останаха без ток, съобщи “Vesti.bg”.

Премиерът Шиндзо Абе изпрати в района на бедствието около 10 000 военни, които да окажат помощ на местните спасителни служби. Ръководителят на японското правителство също така подчерта, че всички центрове за евакуация, в които местните жители ще бъдат временно настанени, ще бъдат организирани в съответствие с всички необходими предпазни мерки във връзка с продължаващата заплаха от разпространение на коронавирус.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.