Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви днес в профила си в Twitter, че се самоизолира, защото е имала контакт с човек, който се е заразил с коронавирус.

"Получих информация, че човек, с когото съм се срещала миналия вторник, е бил носител на коронавирус. Съгласно действащите норми се поставям в самоизолация до утре сутрин, 6 октомври", написа тя, като обясни, че това е срокът, в който очаква резултати от теста. Вече си е направила първи тест в четвъртък и той е бил отрицателен.

Според действащото в Белгия законодателство, самоизолацията след контакт с човек, у когото е потвърдено наличието на коронавирус, трябва да продължи седем дни, през които да се получат два отрицателни теста за заразата.

 

Миналия четвъртък и петък Урсула фон дер Лайен бе на срещата в Брюксел на високо равнище на държавите от ЕС, където участва и българският премиер Бойко Борисов.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.