Необичайна тропическа буря се очаква да връхлети Гърция през нощта. Според синоптиците тя ще премине през Пелопонес и вероятно ще засегне и столицата Атина. Очакват се наводнения и морски бури предимно в Западната част на страната.

Бурята „Янос“ в момента е в Йонийско море и носи със себе си много силни пориви на вятъра и проливни дъждове, които ще предизвикат наводнения и прекъсвания на електрозахранването в следващите два дни, предупредиха властите.

Всички екипи на Гражданска защита са в повишен режим на готовност. Осем области в Западна Гърция обявиха извънредно положение, съобщи заместник-министърът на гражданската защита Никос Хардалиос.

Циклонът вече достигна остров Закинтос.

Предполага се, че скоростта на вятъра ще достигне 150 километра в час. Трябва да се избягва доближаване до морето, където вълните ще надхвърлят 7 метра височина. Гражданска защита препоръчва да не излиза от къщи до преминаване на циклона. Част от фериботите не се движат, а училищата остават затворени в областите, които се очаква да бъдат най-силно засегнати.

Средиземноморският циклон „Янос“ ще засегне предимно Западна Гърция, островите в Йонийско море, област Атика, Пелопонес, а вероятно и остров Крит, съобщи БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.