Американският президент Доналд Тръмп ще обяви днес ново изтегляне на военни от американския контингент в Ирак. Това е съобщил високопоставен представител на правителството, цитиран от Ройтерс.

САЩ имат около 5200 военни в Ирак, участващи в кампанията срещу групировката „Ислямска държава“.

Миналия месец американски представител каза, че САЩ се очаква да намалят броя на военните си в Ирак с около една трета през следващите месеци.

Наблюдатели тълкуват това намерение като опит да се покаже, че президентът изпълнява ангажимента си да сложи край на наричаните от него „безкрайни войни на Америка“.

Тръмп изостава в социологическите проучвания за президентската надпревара от съперника си демократ Джо Байдън, отбелязва Ройтерс, цитирана от БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.