Двама души са загинали, а четирима са ранени след челен сблъсък между автобус с работници и джип на пътя между Ботевград и Литаково.

Инцидентът е станал около 6,30 часа тази сутрин.

На място са загинали са водачът и пътникът в джипа, а четиримата ранени са пътували в автобуса.

В момента движението в района е спряно, осигурен е обходен маршрут.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщи БНР.

Трима от пострадалите в катастрофата са приети в спешното отделение на столичната болница „Св. Анна“. Те са две жени на 54 г. и мъж на 64, който е и шофьор на катастрофиралия автобус.

Едната от пострадалите е в много тежко състояние, с реална опасност за живота. Другите двама са без пряка опасност за живота, въпреки че все още се диагностицират, информират от болницата.

Снимка: БНР

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.