Тежък инцидент е станал в обедните часове на строеж край пазара „Димитър Петков“ в София. Има загинал човек.

По информация на БНР, потвърдена неофициално от Спешна помощ и МВР, инцидентът е станал на скеле на строеж, близо до пазара „Димитър Петков“ около 13:15 часа - скелето се е срутило и е затрупало петима работници, като един от тях е загинал на място, а четирима са пострадали. Те са откарани в различни столични лечебни заведения.

На мястото на инцидента са били изпратени пет линейки. В момента екипи на полицията извършват огледи. От Главна инспекция по труда съобщиха за "Хоризонт", че ще започнат проверка на всички фирми, които са работили на строителния обект.

Детайли за състоянието на пострадалите работници към момента не са ясни, но се знае, че е изключително тежко.

Към момента няма точна информация как точно е станало срутването и каква е причината.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.