Руските медии разпространиха видео, в което обвиняемите за организирането на терористичното нападение в концертната зала „Крокус сити хол“ в град Красногорск край Москва са посочили името на организатор на атентата, който им е обещал по един милион рубли (близо 10 хил. евро) на всеки, които е трябвало да получат в Киев, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Във видеото от разпита на обвиняемите за атаката в Подмосковието, проведен от руската Федерална служба за сигурност, един от обвиняемите казва, че човек на име Сайфуло им казал, че трябва да отидат в Киев, където ще им бъдат дадени по милион рубли. Друг обвиняем заявява, че им е била обещана помощ да пресекат украинската граница. „Ние тръгнахме за Киев, където трябваше да чакат парите – по един милион рубли. Сайфуло каза, че там ще ни чакат на границата на Украйна момчета, които ще ни помогнат да преминем границата и да стигнем в Киев“, казва той.

Нападателите от концертната зала в Подмосковието избягаха от мястото на кървавата атака с кола и бяха задържани на следващия ден на 141 км преди границата с Украйна. Руският президент Владимир Путин заяви, че за терористите е бил подготвен там "прозорец", през който да бъдат прехвърлени на контролираната от Киев територия.

След нападението в концертната зала "Крокус сити хол" руски представители не веднъж заявиха, че подозренията им падат върху Украйна, и на някои западни страни в предполагаемо съучастие, припомнят световните агенции.

В нападението в концертната зала в Красногорск в Подмосковието загинаха 144 души, а 551 бяха ранени. Руските власти задържаха 11 души, от които четирима, всичките родом от Таджикистан, са смятани за непосредствени извършители. Всичките 11 задържани са пратени в предварителния арест.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.