Полицията във Варна съобщи, че вчера е задържала 24-годишна жена от Добрич, непосредствено след кражба на 2 чифта дамски обувки. Неприятната случка за дамата се случила в голям търговски център на бул. „А. Сахаров“, в морската столица.

По случая е образувано бързо полицейско производство, вещите са върнати на собственика, а след отпадане на основанието за задържане лицето е освободено.

 

В следобедните часове на вчерашния ден пък в голям търговски център на бул. „Конст. и Фружин“ заловиха 38-годишен мъж от Разград, който решил да си вземе повече хранителни продукти, отколкото е платил. Веднага след това бил уличен в кражба и органите на реда го задържали и констатирали кражбата. По случая е образувано бързо полицейско производство, вещите са върнати на собственика, а след отпадане на основанието за задържане лицето е освободено.

По линия на противопожарната безопасност огнеборците от Варна и областта са се справили със 7 пожара през последното денонощие. Един от тях става в с. Езерово, община Белослав.

На тел. 112 се обаждат разтревожени жители на селото, че зад ТЕЦ-а горят суха трева и земеделски площи. Огънят обхваща и ел. съоръжения. На място са изпратени 4 противопожарни екипа, които след упорита работа успяват да изгасят всичко. Няма пострадали, но огънят е унищожил захранващ кабел около 70 кв. м. Причините за възникналия пожар са в процес на установяване, образувано е досъдебно производство.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.