Силен снеговалеж в Северна Англия принуди шофьорите да потърсят подслон или да прекарат нощта в колите си, и доведе до прекъсване на електрозахранването за повече от 2500 клиенти, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Камиони заседнаха в снега, блокирайки магистрали, а шофьорите съобщиха, че са им били необходими часове, за да извършат кратки пътувания, докато други бяха принудени да намерят място за престой по маршрута си или в автомобилите си.

"В момента наистина имаш чувството, че се разхождаш из Алпите или някой ски курорт", каза Харисън Уорд от района Лейк Дистрикт в Амбълсайд. "Щом няколко автомобила спрат, катастрофират или бъдат изоставени, тогава всичко спира", добави той.

Ант Брет каза, че е бил блокиран в колата си в продължение на 19 часа от събота следобед, докато е пътувал от Есекс до Къмбрия – пътуване, което е трябвало да отнеме малко повече от 5 часа.

Аварийно-спасителната служба на Къмбрия заяви, че е работила през цялата нощ, за да извади шофьорите от колите, затънали в дълбокия сняг. Полицейският инспектор на Къмбрия Анди Уилкинсън заяви, че бурята е била по-сериозна от прогнозираното и хората бяха призовани вчера да не пътуват до графството.

Училища, църкви и скаутска хижа бяха използвани за осигуряване на спешен подслон на блокираните пътници.

Над 2500 души останаха без електричество в Къмбрия, съобщават от местната електрическа компания.

Метеорологичната агенция на Великобритания издаде предупреждение за заледявания в части от Мидландс, Северна Англия, голяма част от Северен и Централен Уелс и Източна Шотландия.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.