Осем души бяха убити, а двама ранени при стрелба вчера в три салона за масажи в американския щат Джорджия. Нападенията бяха извършени северно и североизточно от Атланта, предадоха информационните агенции. Шест от жертвите са жени от азиатски произход.

По случая е задържан заподозрян - Робърт Арън Лонг на 21 г. Той е заловен след продължително преследване - над 240 километра южно от Атланта.

Първото нападение е извършено в 17 ч. местно време. В салон за масаж на 50 километра от Атланта са застреляни четирима души, а двама други ранени.

Последваха две нови стрелби в други два салона за масаж в района на Атланта, като при тези нови нападения жертвите бяха общо четири.

Засега властите не могат да потвърдят категорично дали атаките са с расистки мотив.

Но престъпленията от омраза срещу американците от азиатски произход през последните месеци бележат ръст на фона на реторика, която вини азиатците за разпространението на Covid-19.

Известно е, че четири от убитите жени са от корейски произход.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.