Синът на президента на Сомалия Хасан Шейх Мохамуд е напуснал Турция, след като участва в пътнотранспортно произшествие, довело до смъртта на куриер на мотоциклет в Истанбул, съобщиха турските медии, цитирани от БТА.

Инцидентът е станал на 30 ноември в истанбулския квартал Фатих. Юнус Емре Гьочер, на 38 години, бе блъснат отзад от сина на президента на Сомалия Хасан Шейх Мохамуд, който шофирал превозно средство, регистрирано в сомалийското консулство. Сблъсъкът доведе до тежки наранявания на Гьочер, вследствие на които той почина шест дни по-късно в болница в Истанбул.

Освобождаването на Мохамуд след даване на показания пред полицията на мястото на катастрофата предизвика широк отзвук.

Турският адвокат Иляс Чимен отбеляза, че въз основа на неговите наблюдения върху записа от инцидента, вината изглежда е изцяло на шофьора на задното превозно средство.

„Заподозреният беше освободен, тъй като в полицейския доклад нямаше оценка за вина“, каза Чимен и добави, че очакват ареста му.

Турски съд издаде забрана за напускане на страната на заподозрения на 7 декември, но прокуратурата установи, че Мохамуд е напуснал Турция още на 2 декември.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.