Премиерата ще е на 20 октомври от 18 ч. в Дома на киното в София. По време на събитието ще бъде отбелязана и 52-ата годишнина от създаването на емблематичната рубрика „Атлас” в ефира на БНТ
 

Симеон Идакиев и издателство „Вакон” канят на премиерата на новата книга на известния телевизионен журналист и пътешественик „От Олимп до Тибет. Вдъхновението „Атлас””. Премиерата ще е на 20 октомври от 18 ч. в Дома на киното в София, ул. „Екзарх Йосиф” 37.

По време на събитието ще бъде отбелязана и 52-ата годишнина от създаването на емблематичната рубрика „Атлас” в ефира на БНТ, чието „лице” години наред бе Симеон Идакиев.

Партньори на премиерата на книга са Съюзът на българските филмови дейци, Телевизия „Евроком”, АБУЖЕТ (Българска федерация на журналистите и писателите по туризма) и приятели.

Книгата „От Олимп до Тибет. Вдъхновението „Атлас” съдържа 27 вълнуващи истории за пътешествия до различни точки на земното кълбо, оживели под талантливото перо на Симеон Идакиев.

Между тези страници ще откриете пътеписи, събрали тюркоазената красота на Пелопенес и непознатата емоция на Босна и Херцеговина. Разкази за пламенната Испания, за закачливата и магична Италия, за вълшебната Португалия и за зелената Швейцария. Спомени за темперамента на хората от Централна Америка и шарките на Египет и Мароко. Истории за далечен Китай и легенди от духовното сърце на Хималаите..., съобщава СБЖ.

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.