Земетресение с магнитуд 5.2 по Рихтер разтърси снощи в 20.43 часа местно време района на Мугла-Мармарис в Турция на брега на Егейско море, по данни на турската правителствена Дирекция за бедствия и кризи.

Трусът е усетен осезаемо в голяма част от страната, съобщава БНР.

От истанбулската обсерватория Кандилли заявиха, че силата на труса е била 5.6 по Рихтер. Епицентърът на труса е на дълбочина 61.41 км., според обсерваторията.
Кметът на Мармарис Мехмет Октай в изявление пред телевизионния канал НТВ посочи,че засега няма данни за пострадали и щети.

Трусът обаче е предизвикал голяма паника сред населението, както в района на епицентъра, така и в съседните окръзи.

Турски сеизмолози коментират, че в Егейския регион има значително натрупване на енергия, която е в състояние да отключи нови трусове.

През последните месеци серия земни трусове разлюляха редица области - Сивридже, Ван, Маниса Акхисар, Карлъова, Чанкъръ и Маниса.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.