Срещу президента на ФИФА Джани Инфантино е започна наказателно производство заради връзката му с главния прокурор на Швейцария Михаел Лаубер по време на разследване за корупция около футболната организация, съобщи "Дойче вече".

Специалният прокурор, който беше назначен по случая - Щефан Келер, е открил признаци за престъпно деяние, свързано със срещите между двамата.

Лаубер стана първият висш държавен служител от основаването на страната, който беше предложен за импийчмънт. Той подаде оставка пред парламентарната комисия по правосъдие и се очаква да напусне поста си в края на август.

Действията му дойдоха, след като съдът установи, че докато службата му прави разследване за корупция, свързано с ФИФА, прокурорът се е опитал да скрие среща с Инфантино и е излъгал своите надзорни органи в швейцарската съдебна система.

Предполага се, че Лаубер и Инфантино са се срещали тайно три пъти през 2016 и 2017 г. 

И двамата отрекоха да са извършили неправомерни действия, съобщава "Дневник".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.