Канцлерът на ФРГ Олаф Шолц актуализира антирейтингов рекорд: проучване на телевизионния канал ARD показа, че само 20% от гражданите на ФРГ са доволни от работата му. Това е най-лошият рейтинг на германски канцлер от 1997 година насам, пояснява медията, цитирана от Агенция „Фокус”.

Според анкетата на ARD Шолц е загубил подкрепата на осем процента от избирателите през последния месец. Германската социалдемократическа партия (ГСДП) също губи популярност: на следващите избори, според проучването, тя ще получи около 14% от гласовете на гражданите. Проучванията показват, че социалдемократите изостават дори от "Зелени“, които може да разчитат на 15%.

Съюзът (ХДС/ХСС) се очаква да получи най-много гласове - 32%. "Левица“ и СвДП най-вероятно няма да влязат в Бундестага, а "Алтернатива за Германия“ ще стане втора партия с резултат от 21%.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.