Шестима души са задържани до момента на протеста в София. Това обяви на брифинг зам.-началникът на отдел „Охранителна полиция“ към СДВР Тони Тодоров

„До момента имаме 6 лица задържани, двама от тях са били обявени за издирване. Те са се явили на КПП-тата. Трима са задържани пък за носене на забранени предмети“, заяви той.

Арестуваните са откарани в районните управления. Органите на реда ще проверяват участвали ли са по някакъв начин в протеста от 2 септември.

По-рано днес полицаи намериха стъклени бутилки, павета, ножове, спрейове, чували с камъни в района на протеста.

По думите на Тодоров част от намерените неща са доста обезпокояващи.

„Намерихме доста камъни, струпани на купчини. Не отправям никакви обвинения. Тук намерихме и предмети, които може да са останали от вечерта и е нормално да ги има в парка. Отстранено е всичко. Притеснителното е, че в един храст старателно бе скрита туба с цветна течност. Също и 9 половин литрови пластмасови шишета с някаква течност“, обясниха от СДВР.

Все още не е ясно кой е оставил тези вещи в района. За да бъде установено, се преглеждат камери от снощи и от предишните дни.

Прави впечатление, че от трибуната на протестиращите, някои от ораторите спекулират с действията на служителите на МВР, казаха още от полицията.

От столичната дирекция на МВР заявиха, че очакват всичко на протеста довечера, съобщи "tribune.bg".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.