На 15 ноември музикантите от Франция, Монголия и България представят своя нов албум. Монголската конеглава цигулка "моорин хуур" се съюзява с българската гъдулка за едно изключително шоу.

Violons Barbares / Варварските цигулки са една от най-успешните етно групи в Европа. Създадени са от виртуозния гъдулар Димитър Гугов, който след като приключва кариерата си в ансамбъл "Филип Кутев", се премества в Страсбург. Там той се среща с именития майстор на монголското гърлено пеене Енхжаргал Дандарваанчиг и щурия перкусионист Фабиен Гюйо.

Варварските цигулки препускат из цяла Европа, а зад гърба си имат и концерти в Малайзия, Нова Зеландия и Канада. Те пленяват със зверската си мощ, лудите си усмивки и виртуозните изпълнения на моорин хуур и гъдулка.
Публиката ще полети в дълбините на съзнанието си водена от космическия глас на Дандарваанчиг, а в последствие ще може да вее коси и да скача смело с бързите композиции на многоръкия Гюйо. Едни от най-любимите песни на родната аудитория ще са обработките на "Седенки", "Джоре, дос" и "Крушовица".

Ще бъде представен новия албум “Monstres et Créatures Fantastiques”. Произведението е вдъхновено от народните архаични вярвания и легенди. В песните главните герои са демони, таласъми, призраци, чудовища и змейове. Kъм тях се включват и съвременни персонажи като днешни злодеи и хакери от кибер пространството.

Билетите за концерта на 15.11 в Градска художествена галерия - Варна се продват в www.bilet.bg.

https://www.facebook.com/events/863242848507073?locale=bg_BG

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.