Няма да можем да преодолеем пандемията от коронавируса, ако сме разделени”. Това заяви пред дипломатите на държавите – членки на Световната здравна организация генералният директор Тедрос Гебрейесус, предаде АФП.

Причина за изявлението му стана решението на САЩ да се оттеглят от организацията през 2021 година. СЗО беше силно критикувана заради отговора си на пандемията COVID-19 и по-специално заради позициите си за носенето на маски. Днес от организацията обявиха създаването на независим експертен съвет, посочи БНР.

ПРИКАЧЕНИ ДОКУМЕНТИ

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.