България остана петото място в група "С" след втория ден на елитния кръг на шахматната онлайн Олимпиада. "Трикольорите" записаха три равенства по 3:3 във вчерашните си двубои срещу Египет, Турция и Хърватия.

Така българите събраха актив от 7 точки, а в неделя им предстоят последните три срещи в групата срещу съставите на Англия, Мароко и Алжир.

Едноличен лидер е Русия с пълен актив от 12 точки след шест поредни победи, пред Армения с 10 точки и Румъния и Англия с по 8 точки.

Онлайн-срещите на отделните дъски се играят с 15-минутна контрола и добавяне на 5 секунди на всеки ход.

Първата групова фаза на надпреварата завършва утре, като победителят в групата от десет отбора се класира директно за четвъртфиналите, а вторият и третият състав в подреждането продължават на осминафиналите, съобщи БНР.

Снимка FIDE .

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.