В Република Северна Македония днес жителите на страната ще гласуват на десетите поред парламентарни избори от обявяването на независимост на страната. Статистиката показва, че те са и пети предсрочни избори.

Заради коронавируса изборният вот започна два дни по-рано. В понеделник гласуваха болните от Covid-19 и хората в изолация, а вчера затворниците, хронично болните и хората от старческите домове. Решаващият ден е днес.

Основните партии и коалиции, които се явяват на изборите, са коалицията „Можем“, начело със Социалдемократическия съюз на Македония на бившия премиер Зоран Заев, коалицията водена от ВМРО-ДПМНЕ „Промяна за Македония“ на Християн Мицкоски и Демократичния съюз за интеграция на Али Ахмети, който по време на предизборната кампания заяви, че е дошло времето за албански премиер в Скопие. Според данни от последни социологически допитвания социалдемократите на Зоран Заев водят с малка преднина пред ВМРО-ДПМНЕ.

В изборната надпревара участват 15 коалиции и политически партии, уточнява “standartnews.com”. Право на глас имат 1 814 263 граждани, записани в избирателните списъци, включително и тези, които днес навършват 18 години.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.