Бившият министър на вътрешните работи на Северна Македония - Гордана Янкуловска, е в затвора Идризово заради участието си в аферата "Танк" за купуване на луксозен "Мерцедес С-600" за премиера-беглец Никола Груевски. Тя беше осъдена на четири години лишаване от свобода.

До момента Янкуловска е изчерпала всички законови средства, за да отложи изтърпяването на присъдата си по делото "Танк".

Решението за изтърпяване на присъдата идва след отхвърляне на искането на Янкуловска към Върховния съд да допусне извънредно разглеждане на решението на Апелативния съд в Скопие за незаконната покупка на "Мерцедес С-600" в размер на 600 хиляди евро.

Лимузината беше купена по искане на тогавашния премиер Никола Груевски, който впоследствие избяга от страната и сега е в Унгария.

Освен Янкуловска, по същото дело бяха признати за виновни и Джоко Поповски (който вече излежава присъдата си в затвора) и Никола Груевски. Експремиерът беше осъден на 2 години затвор.

Срещу Янкуловска има още две дела в Наказателния съд в Скопие - за "злоупотреба със служебното положение". Изходът от тези дела е неясен, но ако бъде призната за виновна по тях, може да остане задълго зад решетките, съобщи "БГНЕС"

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.