Подобрява се състоянието на отровения критик на Кремъл и той е изведен от изкуствената кома. Това съобщиха днес от берлинската болница „Шарите“, в която 44-годишният руски опозиционер бе приет на лечение, предаде АФП.

„Дългосрочни щети върху здравето му не може да бъдат изключени“, съобщиха още от лечебното заведение. В края на миналия месец Навални се почувства зле по време на полет със самолет и без хоспитализиран в Омск.

Впоследствие бе прехвърлен в берлинската болница. Германските власти съобщиха миналата седмица, че имат сигурни доказателства, че той е бил отровен с нервнопаралитичен агент от рода на „Новичок“. До този извод са стигнали специалисти от лаборатория на Бундесвера.

Русия категорично настоява, че при анализите, извършени в Омск, не са открити никакви отровни вещества в организма му.

Днес Кремъл отново отхвърли „абсурдните“ опити да бъде хвърлена вина върху Русия за предполагаемо отравяне на Алексей Навални, докато Европа обмисля възможността за санкции.

„Опитите да бъде свързана с Русия с това, което се е случило, са неприемливи и абсурдни“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„Очакваме информация (от Германия) идните дни“, допълни той, цитиран от БНР.

 

Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.